marți, 20 aprilie 2010

Sprancene perfecte


Sprancenele au un rol foarte important in fizionomia fetei. De aceea este foarte important ca acestea sa fie pensate corect. 

Sprancenele prea groase aspresc trasaturile, unele prea subtiri, estompeaza din farmec, iar cele descendente - ne imbatranesc.

Pensatul
Incepe prin pensarea firele de par dintre sprancene, deasupra nasului. Prima oara penseaza spranceana care ti se pare ca are o forma mai buna. In felul acesta vei avea un model pentru cealalta spranceana.

Penseaza intai in zona de sub sprancene, incepand de la interior, din coltul ochilor, continuand apoi spre exterior. Apuca firul de par foarte bine si trage in sensul cresterii.

Ponturi pentru un pensat perfect:
  • Radacina sprancenelor trebuie sa fie, in orizontal, la acelasi nivel cu coada sprancenelor si trebuie sa corespunda cu linia imaginara trasata de la baza narilor.
  • Coada sprancenei trebuie sa se alinieze cu diagonala imaginara trasata de la baza narilor.
Ponturi pentru gasirea formei perfecte:
  • Lipiti vertical un creion de exteriorul unei nari si observati unde se intalneste acesta cu spranceana. Acesta este locul de unde ea ar trebui sa inceapa. Pensati spatiul astfel obtinut dintre cele doua sprancene.
  • Pentru a gasi arcada perfecta mutati creionul astfel incat el sa treaca prin partea exterioara a pupilei. Locul in care creionul intalneste spranceana va fi partea cea mai inalta a arcadei. Repetati pentru celalalt ochi.
  • Deplasati creionul astfel incat el sa treaca prin coltul exterior al ochiului. Acesta este locul in care spranceana trebuie sa se termine.
  • Dupa ce ati finisat forma finala a sprancenei, folositi un creion pentru sprancene si umpleti spatiile dintre firele de par (asta in cazul in care nu aveti niste sprancene foarte dese). Incepeti din interiorul sprancenelor si trasatii linii scurte si subtiri asemanatoare firului de par.
Iata cum ar trebui sa ne pensam, in functie de forma fetei.

Forma rotunda
Daca ai fata rotunda, sprancele nu trebuie rotunjite, ci trebuie sa urmeze o linie ascendenta. Nu subtia foarte mult sprancenele pentru ca te vor face sa pari mult mai in varsta. Penseaza din zona superioara in linie oblica.

Forma patrata
Sprancenele potrivite sunt cele groase si orizontale. Trebuie doar sa subtiezi usor din grosime si sa arcuiesti urmand forma arcadei sprancenoase.

Forma de triunghi
Daca ai fata triunghi cu varf in sus, sprancenele trebuie distantate intre ele, punctul cel mai arcuit sa fie dreptul centrului pometilor.
Daca ai fata triunghi cu varful in jos pensatul se face accentuand forma triunghiulara a fetei, sprancenele avand o forma usor oblica, ascendenta.

Forma ovala
Persoanele cu fata ovala sunt cele mai norocoase pentru ca li se potriveste orice forma de sprancene. Nu trebuie sa fie rotunjite si in nici un caz arcuite excesiv. Ele trebuie sa fie subtiate si arcuite usor.

Cand ochii tai sunt prea apropiati, indeparteaza punctul de luminozitate maxima, prin indepartarea punctului de pensare a sprancenelor de la baza nasului (incepi pensatul sprancenelor putin mai departe de baza nasului).

In cazul ochilor departati, corectia lor nu se poate executa din pensat, ci doar prin machiaj.

Daca ai ochii rotunzi, renunta la sprancenele arcuite, pentru a nu le mai accentua si mai tare forma rotunda. O forma a sprancenelor mai plata si mai orizontala ti se potriveste mai bine. 

Raluca Iorga

Niciun comentariu: