sâmbătă, 10 aprilie 2010

Totul despre pudra


Cum alegi pudra potrivita? Ce trebuie sa stiu despre ea? Iata cateva idei care te vor ajuta in a avea un machiaj exceptional!

Folosim pudra pentru a inlatura stalucirea si pentru a lasa un luciu sanatos. Pudra de fata este cea care "finalizeaza" un machiaj corect.

Foarte importanta este culoarea pudrei . Aceasta trebuie sa aibe o nuanta potrivita tenului tau, iar daca folosesti pudra pentru a fixa machiajul, nu uita sa aibe aproape acceeasi nuanta cu cea a fondului de ten.

Inainte sa cumperi o pudra testeaza-o pe pielea ta. Vezi daca textura se potriveste tenului tau, daca se strange sau isi schimba culoarea in timpul zilei.

Daca ai un ten deschis nu folosi pudra translucida sau iluminatoare pentru ca te vor face sa arati ca o mumie.

Tenul uscat este destul de dificil. De obicei, trebuie evitata pudra de orice fel. Poti folosi doar foarte putina pentru a masca cearcanele.

Tenul gras este cel cu probleme. Evita sa aplici pudra direct pe fata, fara sa nu folosesti o baza de machiaj sau o crema matifianta inainte. Aplicand pudra direct pe tenul gras, pielea se va incarca, pudra se va amesteca cu sebum si iti vor aparea cosuri si puncte negre.

Pudra lichida se recomanda in special persoanelor cu tenul excesiv de gras, ea putand fi intinsa cu usurinta.

Tipuri de pudra:
- pudra translucida (ten sensibil sau uscat)
- pudra pentru diferite tipuri de ten: gras (pentru excesul de sebum, un ten mat), mixt, uscat, sensibil
- pudra minerala, este un produs 100% natural si ecologic, anti-UV si purificator permite pielii sa respire datorita texturii usoare reflecta lumina
- pudra corectoare (pentru tenul cu probleme: cosuri, pete)
- pudra stralucitoare (nu se aplica pe toata fata, ci doar in zona pometilor, eventual pe nas)
- pudra compacta: ofera un aspect mat si asigura o acoperire mai buna, fiind recomandata in special pentru retusarea fardarii in timpul zilei.
- pudra pulbere: asigura un aspect fin si delicat

Cum aplici pudra pe fata
Pudra este prevazuta fie cu un buretel fie cu pensula. Daca folosesti buretelul, tamponeaza usor fata, pornind din mijlocul fetei spre exterior.

Daca aplici pudra cu pensula porneste prin miscari circulare de la baza nasului catre exteriorul fetei pana aproape de ureche, apoi tot din mijlocul fruntii spre extreme.

Foloseste putina pudra pentru a evita aspectul de "incarcat"! Daca insa te-ai dat cu foarte multa pudra, indeparteaz-o fie cu o pensula fie, tamponati un servetel demachiant.

Periodic, curata buretele sau pensula cu care tu iti aplici pudra pe fata. Foarte multi microbi se strang pe burete sau pensula si iti pot provoca probeleme tenului.