joi, 22 aprilie 2010

Unele dintre cele mai scumpe lucruri din lume

m gasit zilele trecute un articol in care erau prezentate cateva lucruri, fiind considerate a fi unele dintre cele mai scumpe din lume. hai sa vedem cateva dintre acestea.

Cel mai scump televizor - PrestigeHD Supreme Rose Edition by Stuart Hughes, cu un pret de 2.3 million de dolari.
Compania elvetiana PrestigeHD i-a cerut lui Stuart Hughes sa faca ceva spectaculos pentru companie. Stuart a imbracat un televizor de 55 inchi in aur de 18 carate ( 28 de kg) si a adaugat 72 de diamante. Acest televizor, in editie limitata, a fost lansat chiar in acest an. Acum, sa apara si cumparatorii.

Cea mai scumpa camera de hotel - Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson din Geneva are pretul de 65.000 dolari pe noapte. Apartamentul rezidential, renovat in 2009, ocupa un intreg etaj de 5500 metri, are 10 camere si 7 bai si o camera de fitness. 

Cel mai scump telefon mobil - iPhone 3GS Supreme Rose by Stuart Hughes costa 2.97 milioane de dolari.
Stuart Hughes - cel care a creat si cel mai scump televizor - a anuntat in 2009 ca a creat pentru un om de afaceri din Australia un iPhone din aur de 22 de carate, incrustat cu 53 de diamante pentru pretul de1.92 de milioane de lire.Cum oamenii cu bani se dau in vant dupa astfel de ''chilipiruri'' se pare ca un alt ''bogatan'' a cerut sa ii faca un telefon ''mult mai pretios'' decat acesta si, logic, Stuart se conformeaza: un iPhone de aur de 18 carate, incrustat cu sute de diamante, piesa de rezistenta fiind un diamant foarte valoros de 7 carate, care va fi si butonul de navigare al telefonului.

Cel mai scump inel este de la Chopard Blue Diamond Ring si costa 17 milioane de dolari.
Piesa de baza a inelului este un diamant albastru, foarte rar, de 9 carate. Inelul propriu-zis este din aur alb de 18 carate, fiind incrustate cu mici diamante. A fost vandut in 2007, cand inca nu venise criza, la pretul de 16 milioane de dolari, insa in 2010 inelul valoreaza intre 17 si 19 milioane de dolari.. Cumparatorul se pare a fi un colectionar de diamante.

Cel mai scump ceas este tot de la Chopard - Haute Joaillerie Watch si costa 25 milioane de dolari.
Ceasul colorat, stralucitor de la Chopard a fost vandut in 2000. Are 201 de diamante roz, albastre si albe incluzand un diamant roz in forma de inima de 15 carate, un diamant albastru in forma de inima de 12 carate si un diamant alb in forma de inima de 11 carate. Cele 3 inimi se deschid pentru a se putea vedea diamantul galben, fiind si cel ''pe care se vede'' cat este ora. Bratara ceasului are 163 de diamante galbene si albe.

Niciun comentariu: