joi, 22 aprilie 2010

Unele dintre cele mai scumpe lucruri din lume

m gasit zilele trecute un articol in care erau prezentate cateva lucruri, fiind considerate a fi unele dintre cele mai scumpe din lume. hai sa vedem cateva dintre acestea.

Cel mai scump televizor - PrestigeHD Supreme Rose Edition by Stuart Hughes, cu un pret de 2.3 million de dolari.
Compania elvetiana PrestigeHD i-a cerut lui Stuart Hughes sa faca ceva spectaculos pentru companie. Stuart a imbracat un televizor de 55 inchi in aur de 18 carate ( 28 de kg) si a adaugat 72 de diamante. Acest televizor, in editie limitata, a fost lansat chiar in acest an. Acum, sa apara si cumparatorii.

Cea mai scumpa camera de hotel - Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson din Geneva are pretul de 65.000 dolari pe noapte. Apartamentul rezidential, renovat in 2009, ocupa un intreg etaj de 5500 metri, are 10 camere si 7 bai si o camera de fitness. 

Cel mai scump telefon mobil - iPhone 3GS Supreme Rose by Stuart Hughes costa 2.97 milioane de dolari.
Stuart Hughes - cel care a creat si cel mai scump televizor - a anuntat in 2009 ca a creat pentru un om de afaceri din Australia un iPhone din aur de 22 de carate, incrustat cu 53 de diamante pentru pretul de1.92 de milioane de lire.Cum oamenii cu bani se dau in vant dupa astfel de ''chilipiruri'' se pare ca un alt ''bogatan'' a cerut sa ii faca un telefon ''mult mai pretios'' decat acesta si, logic, Stuart se conformeaza: un iPhone de aur de 18 carate, incrustat cu sute de diamante, piesa de rezistenta fiind un diamant foarte valoros de 7 carate, care va fi si butonul de navigare al telefonului.

Cel mai scump inel este de la Chopard Blue Diamond Ring si costa 17 milioane de dolari.
Piesa de baza a inelului este un diamant albastru, foarte rar, de 9 carate. Inelul propriu-zis este din aur alb de 18 carate, fiind incrustate cu mici diamante. A fost vandut in 2007, cand inca nu venise criza, la pretul de 16 milioane de dolari, insa in 2010 inelul valoreaza intre 17 si 19 milioane de dolari.. Cumparatorul se pare a fi un colectionar de diamante.

Cel mai scump ceas este tot de la Chopard - Haute Joaillerie Watch si costa 25 milioane de dolari.
Ceasul colorat, stralucitor de la Chopard a fost vandut in 2000. Are 201 de diamante roz, albastre si albe incluzand un diamant roz in forma de inima de 15 carate, un diamant albastru in forma de inima de 12 carate si un diamant alb in forma de inima de 11 carate. Cele 3 inimi se deschid pentru a se putea vedea diamantul galben, fiind si cel ''pe care se vede'' cat este ora. Bratara ceasului are 163 de diamante galbene si albe.

miercuri, 21 aprilie 2010

Filmarile pentru viitorul James Bond au fost intrerupte

Pacat. Chiar imi doream sa il revad pe Daniel Craig. Studiourile MGM se confrunta cu criza financiara si din aceasta cauza au sistat filmarile, data de lansare fiind incerta. Cel de-al 23-lea film din seria James Bond nu avea inca un titlu, dar trebuia să fie lansat pe marile ecrane in 2011 sau 2012. Actorul britanic Daniel Craig urmeaza sa interpreteze rolul agentului 007 pentru a treia oara in cariera. El a spus ca are incredere in producatorii Barbara si Michael si ca asteapta ca filmarile sa reinceapa cat mai curand posibil. Sam Mendes, autorul unor drame precum American Beauty si Revolutionary Road, dar cunoscut si ca fiind soltul celebrei Kate Winslet, ar fi trebuit sa regizeze cel de-al 23-lea film din franciza James Bond.

marți, 20 aprilie 2010

Sprancene perfecte


Sprancenele au un rol foarte important in fizionomia fetei. De aceea este foarte important ca acestea sa fie pensate corect. 

Sprancenele prea groase aspresc trasaturile, unele prea subtiri, estompeaza din farmec, iar cele descendente - ne imbatranesc.

Pensatul
Incepe prin pensarea firele de par dintre sprancene, deasupra nasului. Prima oara penseaza spranceana care ti se pare ca are o forma mai buna. In felul acesta vei avea un model pentru cealalta spranceana.

Penseaza intai in zona de sub sprancene, incepand de la interior, din coltul ochilor, continuand apoi spre exterior. Apuca firul de par foarte bine si trage in sensul cresterii.

Ponturi pentru un pensat perfect:
  • Radacina sprancenelor trebuie sa fie, in orizontal, la acelasi nivel cu coada sprancenelor si trebuie sa corespunda cu linia imaginara trasata de la baza narilor.
  • Coada sprancenei trebuie sa se alinieze cu diagonala imaginara trasata de la baza narilor.
Ponturi pentru gasirea formei perfecte:
  • Lipiti vertical un creion de exteriorul unei nari si observati unde se intalneste acesta cu spranceana. Acesta este locul de unde ea ar trebui sa inceapa. Pensati spatiul astfel obtinut dintre cele doua sprancene.
  • Pentru a gasi arcada perfecta mutati creionul astfel incat el sa treaca prin partea exterioara a pupilei. Locul in care creionul intalneste spranceana va fi partea cea mai inalta a arcadei. Repetati pentru celalalt ochi.
  • Deplasati creionul astfel incat el sa treaca prin coltul exterior al ochiului. Acesta este locul in care spranceana trebuie sa se termine.
  • Dupa ce ati finisat forma finala a sprancenei, folositi un creion pentru sprancene si umpleti spatiile dintre firele de par (asta in cazul in care nu aveti niste sprancene foarte dese). Incepeti din interiorul sprancenelor si trasatii linii scurte si subtiri asemanatoare firului de par.
Iata cum ar trebui sa ne pensam, in functie de forma fetei.

Forma rotunda
Daca ai fata rotunda, sprancele nu trebuie rotunjite, ci trebuie sa urmeze o linie ascendenta. Nu subtia foarte mult sprancenele pentru ca te vor face sa pari mult mai in varsta. Penseaza din zona superioara in linie oblica.

Forma patrata
Sprancenele potrivite sunt cele groase si orizontale. Trebuie doar sa subtiezi usor din grosime si sa arcuiesti urmand forma arcadei sprancenoase.

Forma de triunghi
Daca ai fata triunghi cu varf in sus, sprancenele trebuie distantate intre ele, punctul cel mai arcuit sa fie dreptul centrului pometilor.
Daca ai fata triunghi cu varful in jos pensatul se face accentuand forma triunghiulara a fetei, sprancenele avand o forma usor oblica, ascendenta.

Forma ovala
Persoanele cu fata ovala sunt cele mai norocoase pentru ca li se potriveste orice forma de sprancene. Nu trebuie sa fie rotunjite si in nici un caz arcuite excesiv. Ele trebuie sa fie subtiate si arcuite usor.

Cand ochii tai sunt prea apropiati, indeparteaza punctul de luminozitate maxima, prin indepartarea punctului de pensare a sprancenelor de la baza nasului (incepi pensatul sprancenelor putin mai departe de baza nasului).

In cazul ochilor departati, corectia lor nu se poate executa din pensat, ci doar prin machiaj.

Daca ai ochii rotunzi, renunta la sprancenele arcuite, pentru a nu le mai accentua si mai tare forma rotunda. O forma a sprancenelor mai plata si mai orizontala ti se potriveste mai bine. 

Raluca Iorga